• Sharon van Engelen

4 event trends voor 2020


In dit artikel zetten we 4 event trends voor je op een rijtje die je zeker gaat terug zien in 2020.


1. Virtuele presentaties

De eerste trend die je voorbij zal zien komen zijn virtuele presentaties. Door gebruik te maken van virtuele presentaties kan je mensen van over de hele wereld uitnodigen om te spreken op jouw event! Op deze manier maak je het voor de spreker toegankelijk omdat hij vanuit een zelfgekozen locatie kan spreken en wordt de keuze uit sprekers voor de organisatie veel breder doordat zij geen rekening hoeven te houden met de afstand. Een win, win situatie dus!


Bij grote events kunnen bezoekers eventueel ook remote meekijken en/of doen. Denk bijvoorbeeld aan Tomorrowland waarbij de sets live worden uitgezonden op volledig aangeklede stages in verschillende landen en waarbij er ook regelmatig live geschakeld wordt naar de verschillende plekken op de wereld. Zou ontstaat een groot samenhorigheidsgevoel ondanks de grote fysieke afstanden.

2. Offline

Naast de online ontwikkelingen, is een trend die je terug gaat zien in 2020 om ook gebruik te maken van offline-aspecten tijdens een event. Tegenwoordig heeft bijna iedereen de behoefte om online te zijn en met andere mensen in contact te blijven via sociale media. Een goede manier om mensen écht met elkaar te verbinden is door offline te communiceren. Naast dat mensen echt weer verbonden zijn met elkaar, zal je je ook onderscheiden van anderen door offline-aspecten toe te voegen aan je event. Je kan bijvoorbeeld vragen aan mensen om hun hand op te steken en daarna met hen het gesprek aan te gaan in plaats van het anoniem invullen van een online poll. Dit maakt je presentatie ook nog eens veel persoonlijker.


Een ander voorbeeld om mensen meer offline met elkaar te laten connecten is speeddating. Waarbij mensen telkens rouleren van tafel en zo in korte tijd ver verschillende mensen en hun interesses leren kennen.

3. Duurzaamheid

Wanneer we het hebben over event trends kan duurzaamheid natuurlijk niet ontbreken. We worden ons (gelukkig) steeds bewuster van het feit dat duurzaamheid erg belangrijk is voor een betere toekomst. Dit zal je terug zien op events doordat er gebruik zal worden gemaakt van bijvoorbeeld papieren of stalen rietjes, papieren borden en kommen, papieren of canvas tasjes of denk aan de zogeheten ‘GEM-tower’ die ontwikkeld is door de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e) (een uitklapbare toren van 21 meter hoog voorzien van zonnecollectoren en een windturbine). Zo draag je ook bij het organiseren van een event bij aan het klimaat, iets wat zeker wordt gewaardeerd!


4. Foodswap

Een andere hype op het gebied van voeding is foodswap. Bij foodswap worden bepaalde ingrediënten vervangen door gezondere/vegetarische opties. Zo kan een traditionele pizzabodem bijvoorbeeld vervangen worden door een bloemkoolbodem. Op deze manier worden veel gerechten gezonder of vegetarisch. Uiteraard kun je de oorspronkelijke ingrediënten behouden en mensen de optie geven om een ingrediënt te vervangen. Zo richt je je op een brede doelgroep en is er voor iedereen een optie!


Zoals je kan zien blijven de trends in de evenementen wereld ontwikkelingen. Wij kijken uit naar 2020 en zijn erg benieuwd wat voor ontwikkelingen we nog meer gaan tegenkomen!


Wil jij een evenement organiseren of heb je nieuwe ideeën nodig, maar weet je niet waar te beginnen? Houdt een gratis brainstormsessie!

Neem vrijblijvend contact met ons op.


#moodzeventz #foodswap #duurzaamevent #gemtower #brainstormsessie #evenementen #offlinemarketing #virtuelepresentaties #trends2020 #eventtrends

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven