• Sharon van Engelen

Een duurzaam evenement organiserenAnno 2018 zijn we ons steeds meer bewust van de impact die we op het milieu hebben. Vragen over het organiseren van een duurzaam evenement worden ons dan ook steeds vaker gesteld. Organiseer jij binnenkort een bedrijfsevenement en wil jij dit zo verantwoord mogelijk doen? In dit artikel een aantal tips voor het organiseren van een duurzaam evenement.

Digitale marketing

Wil je een duurzaam evenement, dan is het printen van promotiemateriaal uit den boze. Gelukkig is het tegenwoordig niet ingewikkeld een event papierloos in de spotlight te zetten. Zet social media, je website, online evenementkalenders en online nieuwsbrieven in om jouw doelgroep enthousiast te maken voor jouw event.

Naast dat je hiermee milieubewust bezig bent, is deze vorm van reclame ook gunstig voor de portemonnee. Bovendien is het eenvoudig campagnes te meten, zodat jij de marketingstrategie tussentijds kunt bijstellen.

Een mobiele website

Zorg ervoor dat jouw website tevens te gebruiken is op een mobiele telefoon. Het is één van de gemakkelijkste manieren om papierverspilling tijdens een evenement te verminderen, omdat het verstrekken van plattegronden en timetables hierdoor niet meer nodig is.

Online kaartverkoop

Het verkopen van fysieke kaarten is overbodig, wanneer je een online kaartverkoop aanbiedt. Geef tijdens de bestelling aan dat je het op prijs stelt als de bezoekers de tickets niet printen, maar opslaan op hun mobiele telefoon. Op deze manier verdwijnen er geen stapels papieren kaartjes in de prullenbak.


Digitale informatie: graag!

Na een beurs of congres huiswaarts keren met een tas vol met flyers, hand-outs en verkopersinformatie; het gebeurt nog veel te vaak. Organiseer jij een beurs of congres, overleg dan tijdig met de standhouders over de verantwoorde keuzes die je wilt maken. Stuur aan op digitale informatie i.p.v. gedrukte en vraag sprekers hun presentaties per e-mail te versturen naar de deelnemers.

Hulp bij het organiseren van een duurzaam evenement

Een duurzaam evenement organiseren is ontzettend leuk om te doen, maar kan wanneer je dit nog nooit eerder hebt gedaan een tijdrovende klus zijn. Wil jij hulp bij het organiseren van een duurzaam evenement? Bij Moodz helpen we je graag op weg. Geef je de organisatie liever volledig uit handen zodat jij je kunt focussen op andere zaken? Ook dat is natuurlijk mogelijk.

#Duurzaamevenement #Digitalemarketing #Duurzaampromotiemateriaal #Onlinekaartverkoop #Organiserenvaneenduurzaamevenement #Verantwoordevent

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven