• Sharon van Engelen

Event Technologie 2019Een evenement organiseren dat voorzien is van alle laatste technische snufjes, zodat jouw bezoekers van alle gemakken voorzien zijn? In dit artikel bespreken we drie technologische aspecten die anno 2019 niet op jouw evenement mogen ontbreken.

Bij het organiseren van een evenement komt steeds meer technologie om de hoek kijken: bezoekers willen zo snel mogelijk een event betreden, munten kopen en in één oogopslag zien wat er waar te doen is. Maak jij het jouw bezoekers niet zo gemakkelijk mogelijk, dan zullen zij met een minder tevreden gevoel huiswaarts keren waardoor zij de volgende editie wellicht het besluit nemen geen kaartjes meer aan te schaffen. Om deze reden kom je er als organisator niet onderuit, je moet meegaan met jouw tijd. Mobiele apps In 2018 maakten veel event-organisatoren al gebruik van mobiele applicaties. De grotere (muziek)festivals, conferenties en workshops gebruiken ze om bezoekers op voorhand te enthousiasmeren en ze tijdens het event een handig overzicht te geven van alles er te beleven valt. Het is de moderne variant van de papieren plattegrond met een programmaboekje én is niet alleen gebruiksvriendelijker voor de bezoeker maar ook beter voor het milieu. Organiseer jij een groot evenement, maar heb je nog geen mobiele app? Ga dan overstag. Jouw bezoekers krijgen via een interactieve app een persoonlijkere ervaring en zullen jouw event daardoor hoger waarderen. Cashless betalen Betalen zonder dat de bezoeker cashgeld bij zich heeft; het zorgt er niet alleen voor dat de rijen bij bijvoorbeeld de bar vele malen korter zijn. Met niet-traditionele betalingsmiddelen zoals RFID-polsbandjes zijn jouw bezoekers in staat geldloos te betalen, waardoor de drempel om geld uit te geven veel lager ligt. Jouw bezoekers niet meer in de rij laten staan voor de pinautomaat of munten-kiosken? Met RFID-polsbandjes verhoog jij jouw omzet en event-beleving van de bezoeker.


Moodz cashless payment

Livestreaming

Steeds meer evenementen gaan eraan geloven en als wij jou een advies mogen geven, dan zeggen wij: doe het ook! Livestreaming tijdens een evenement. Uit onderzoek is gebleken dat kijkers 3x langer naar een live video kijken dan naar een opgenomen exemplaar. Hierdoor is je bereik en het aantal likes en comments groter. Wat super is, want daardoor zal je meer nieuw publiek naar de volgende edities trekken.

Event technologie 2019 Zou jij graag een evenement organiseren dat volledig bij de tijd is? Bij MOODZ zijn we altijd op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen en niet bang deze toe te passen. Zou jij graag een evenement laten organiseren? Stuur ons vrijblijvend een bericht; wij vertellen je dan meer over de mogelijkheden.


#Mobieleapps #EventTechnologie #Cashlessbetalen #RFIDpolsbandjes #livestreaming #moodzeventz

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven