• Sharon van Engelen

Hoe vind je connectie met je kind tijdens de coronacrises


Hoe vind je connectie met je kind tijdens de coronacrises en waarom dit een impact heeft op een positief energieniveau.

Tijdens de corona tijd loop je vanaf het begin tegen verschillende uitdagingen aan, opeens moet alles anders. Heb je nog schoolgaande kinderen thuis zitten dan is dit het eerste wat je gaat voelen. Waarom ervaar je opeens onrust in het gezin? Of loopt alles niet meer zoals je wilt? Of heb je minder geduld? Of begrijp je elkaar minder goed?

Wij mensen functioneren het beste als er structuur, regelmaat en rust is. Als dit opeens, door wat voor reden dan ook, verstoord wordt kun je het overzicht kwijtraken. Geen overzicht hebben geeft heel veel onrust in het lijf en hoofd. Onbewust kunnen wij dit aan het rest van het gezin doorgeven waardoor er meer frustraties kunnen ontstaan.

Het is dus zaak om zo snel mogelijk duidelijkheid te creëren zodat de rust weer terugkeert in het gezin. Het onderwijs is een mooi uitgangspunt hoe je makkelijk een planning kunt maken rondom het rooster van je kind(eren).

Yes! Het is gelukt er is weer structuur en regelmaat. Nu dat de rust weer terug is gekomen in huis merkte ik al gauw dat de connectie tussen mij en mijn gezin anders was, iedereen leefde in een eigen bubbel.

Was dit nou de bedoeling? Nee, maar hoe komt dit dan?

Het vinden van een nieuwe flow kost gewoonweg heel veel energie, er komen nieuwe taken bij zoals bijvoorbeeld thuiswerken en leraar zijn, met zijn alle onder één dak. De wereld om je heen komt via een digitale manier bij je thuis binnen, opeens heb je collega’s, ondernemers uit je netwerk en de klas van je kind(eren) over de vloer. Einde van de dag is je batterij leeg, om dan nog voldoende aandacht te geven aan elkaar kan soms best lastig zijn. Heb je dan wel werkelijk de rust in huis gevonden?

Ik geloof dat als je gezamenlijk in een bepaalde setting bent die positieve emoties oproept, je makkelijk kunt verbinden met elkaar. Het ervaren van deze gezamenlijke emoties zorgt ervoor dat je positieve gevoelens beleeft zoals vreugde, liefde, plezier, trots en samenhorigheid, wat ons heel veel energie geeft en dus positiviteit binnen het gezin.

Wil je weten hoe je positiviteit binnen het gezin kunt krijgen? Dit is mijn recept:

  • Ga samen 1 op 1 op pad met je dochter of zoon en kies een rustige buitenplek zoals: het bos of een meer waar je kunt picknicken

  • Bereid een tas vol gekleurd eten en drinken zoals:

- Verse jus, water en/of verse sap

- Fruit en groente bijv: aardbeien, druiven, meloen, komkommertjes, tomaatjes, worteltjes etc..

- Vers stokbrood met beleg waar je blij van wordt

  • Een kleed om samen op te zitten is erg fijn, creëer een eilandje samen

  • Neem een speaker mee en laat je kind muziek uitkiezen

  • Vergeet je tekenpapier en stiften niet. Ja! Jullie gaan samen tekenen

  • Houd de regels van het RIVM aan

Wat voor tekening hebben jullie samen gemaakt?


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven