• Sharon van Engelen

Naamsbekendheid verhogenNaamsbekendheid verhogen

Wil jij jouw naamsbekendheid verhogen, maar heb je een beperkt budget en weinig inspiratie? Geen paniek. Er zijn naast het plaatsen van traditionele advertenties nog voldoende andere manieren om jouw bedrijf of evenement meer bekendheid te geven.

Social Media Social media kanalen zijn gratis en een fantastisch hulpmiddel om jouw bedrijf of evenement te promoten. Ga na wie jouw doelgroep is en op welk kanaal zij voornamelijk actief is. Kies vervolgens twee platformen waarop jij jouw bedrijf of event onder de aandacht gaat brengen en plaats hierop relevante en enthousiasmerende content.

Organiseren promotie event Het organiseren van een live-evenement klinkt duur, maar dit hoeft het niet te zijn. Je kan door middel van een zomerbarbecue, vrijdagmiddagborrel of kerstfeest bijvoorbeeld aandacht schenken aan de lancering van een nieuw product of de promotie voor jouw event. Op een informele manier laat je jouw doelgroep zo kennismaken met jouw bedrijf, evenement of product.

Een PR campagne Media aandacht is gratis en bovendien geloofwaardig, omdat het – over het algemeen - een onafhankelijk medium is. Het enige criterium is dat jij een verhaal te vertellen hebt, dat je graag naar buiten wilt brengen en wat voor de media interessant genoeg is om te publiceren. Heb jij een prachtig verhaal te vertellen over waarom jij jouw bedrijf hebt opgericht of een vernieuwend product ontwikkeld dat levens zal veranderen? Afhankelijk van jouw doel kun je kiezen voor de lokale en/of nationale media, gedrukte media, televisie of radio. Ga op een beurs staan Beurzen worden ieder jaar drukbezocht en daarom is het als startende ondernemer aan te raden jezelf er zichtbaar te maken. Houd voordat je een beurs uitkiest wel een gedegen onderzoek; ons land kent vele beurzen en jouw onderneming zal niet op iedere beurs even goed tot haar recht komen. Werk samen met anderen Ga op zoek naar bedrijven die dezelfde doelgroep hebben als jij, maar geen directe concurrent zijn. Wanneer jullie ervoor kiezen de krachten te bundelen kunnen jullie beide nieuwe klanten aantrekken. Bijvoorbeeld: een schoonheidsspecialiste kan haar klanten een kortingsbon geven voor de kapper waarmee zij samenwerkt.

Ga de straat op De beste manier om de naamsbekendheid te verhogen is het gesprek aangaan met jouw doelgroep. Ga de straat op en kom in contact met jouw klanten. Dit kan met een pop-up kraampje waarin jij jouw product, bedrijf of evenement promoot, een voorstelling of gekke stunt waarover men lang zal napraten.

Mini cadeautjes uitdelen Wij Nederlanders zijn dol op gratis producten en daarom is een relatiegeschenk een slimme manier om extra naamsbekendheid te creëren. Een relatiegeschenk zoals een powerbank, pen of notitieboekje met jouw logo erop kost weinig geld maar kan een grote impact hebben. Klanten zien jouw bedrijfsnaam per slot van rekening meerdere keren voorbijkomen en hebben jouw contactgegevens altijd bij de hand. Hoe creatiever het cadeau, hoe groter de kans is dat de ontvanger er over praat en er misschien op social media iets over plaatst.


Plaats een video Videomarketing stijgt ieder jaar in populariteit. Verwacht wordt dat in 2020 meer dan 80% van het totale internetverkeer uit bewegend beeldmateriaal zal bestaan. Ook tonen de sociale netwerken eerder bewegende beelden dan foto’s aan hun gebruikers. Neem dus een enthousiasmerende video op en plaats deze op social media en Youtube.

Blog er op los Heb jij een website, voeg hier dan ook een blog-categorie aan toe. Met het periodiek plaatsen van blogberichten geef jij jouw website meer inhoud en body, waardoor deze beter wordt gewaardeerd door zoekmachines. Ook hebben mensen een reden om telkens terug te keren naar jouw website, waardoor jouw merk altijd aanwezig blijft in hun systeem. Wat vanzelfsprekend weer bijdraagt aan het uitbouwen van de naamsbekendheid.

Naamsbekendheid verhogen; start vandaag nog De naamsbekendheid van jouw bedrijf, evenement of product verhogen is een belangrijk onderdeel van het laten slagen van jouw onderneming. Kan jij meer naamsbekendheid gebruiken, maar heb je geen tijd of energie om jezelf hiermee bezig te houden? Bij Moodz presenteren we jouw bedrijf, evenement of product op een originele en professionele manier waardoor jouw naamsbekendheid snel zal groeien. .

#Naamsbekendheidverhogen #promotieevent #moodzeventz

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven