• Sharon van Engelen

Zij maken jouw event perfect!Als evenementenorganisator kun jij een prachtig event organiseren en gedurende de voorbereidingen aan ieder detail denken. De juiste aankleding, entertainment, hapjes, drankjes, sprekers en goodiebags zijn dan ook keurig op elkaar afgestemd. Maar, waar vaak minder aandacht aan wordt besteed, is het instrueren of complimenteren van de medewerkers. En dat, terwijl een memorabel evenement staat óf valt met het juiste personeel. Waarom de mensen achter en voor de schermen zo belangrijk zijn? Wij lichten het graag toe. Een team dat past bij jouw event Gasten ontvangen, een hapje en een drankje serveren en rondlopen om vragen te beantwoorden; het zijn een aantal voorbeelden van handelingen die jouw medewerkers op een event moeten uitvoeren. Op het eerste oog zijn dit geen ingewikkelde taken, maar het gaat niet alleen om het correct uitvoeren van de werkzaamheden. De presentatie moet passen bij je evenement. Een team die jouw boodschap uitdragen en uitstralen, dat is wat jij wilt.

Het belang van een goede hostess Een hostess met ervaring en enthousiasme kan jou als organisator ondersteunen als geen ander. Hij of zij ontvangt jouw gasten, artiesten en sprekers op een warme manier en geeft ze het gevoel meer dan welkom te zijn. Hij of zij maakt mensen wegwijs in het programma en staat altijd klaar om iedereen te helpen. Doet er zich onverwacht een probleem voor? De hostess lost het zo snel mogelijk op; al voordat jij überhaupt van het ongemak op de hoogte bent gesteld.


Ze maken het verschil Medewerkers die er tijdens een event alles aandoen om jouw gasten een welkom gevoel te geven en ervoor zorgen dat zij van alle gemakken voorzien zijn. Ze lopen hun benen onder het lijf vandaan en staan altijd met een grote glimlach klaar. Alles verloopt vlekkeloos en daarom lijken ze haast op te gaan in de massa. Onzichtbaar te zijn. Dit is een teken dat je met een goed team samenwerkt. Vaak vallen medewerkers pas op als er juist van alles misgaat en zij niet als een team kunnen functioneren. Je gaat dan met ze in gesprek en probeert ze met positieve feedback een eenheid te laten vormen. Maar, waarom vergeten we dit vaak te doen wanneer alles foutloos verloopt? Waarom gaan we ervan uit dat het zo hoort en normaal is? Jouw team maken jouw event. Zij zorgen voor een warm en gastvrij gevoel en zorgen dat het jouw gasten aan niets ontbreekt. Ze zijn een verlengstuk van jouw bedrijf en staan voor jouw missie en visie. Beloon ze daarom als jouw event goed is verlopen. Geef aan hoe erg je ze waardeert. Het is belangrijk niet enkel stil te staan bij de dingen die beter hadden gekund. Focus juist op alles wat fantastisch is verlopen!

Meer informatie Wil jij binnenkort een evenement organiseren en kan je daarbij hulp gebruiken? Stuur ons geheel vrijblijvend een bericht. Bij Moodz zijn we er om jou te ondersteunen óf om de volledige organisatie op ons te nemen. En dat doen we beiden maar al te graag!


#Personeel #Gastvrij #Gastvrijheid #Evenementenorganisator #Medewerkers #moodzeventz

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven